Haptotherapie voor kinderen

Kinderen ontdekken de wereld al tastend en voelend. Door al die ervaringen die ze hierbij opdoen leren ze en ontwikkelen ze zich. Dit gaat zo gemakkelijk en natuurlijk.

Bewegings- en aanraakvormen zijn namelijk fantastische manieren om een kind iets nieuws te leren. Het gedrag van een kind is niet goed of fout. Vaak zijn niet alle vaardigheden gelijk ontwikkeld waardoor er een onbalans is ontstaan. Een kind hoeft dan ook niet iets af te leren, maar heeft het nodig om aan den lijve nieuwe ervaringen op te doen, zodat het weet dat het ook andere kwaliteiten in kan zetten.

Tijdens de therapie kijk ik daarom naar wat het kind al goed kan en onderzoek ik waar een kind zich nog verder in kan ontwikkelen.

 

Een voorbeeld:

Een kind dat druk en snel afgeleid is kan vaak ook veel dingen tegelijk. Dat is een kwaliteit. De valkuil is echter dat het bijvoorbeeld niet veel afmaakt. Nu kun je, naast de kwaliteiten die horen bij druk en snel afgeleid, het kind leren hoe het zich moet focussen. Hierdoor leert het zijn palet van mogelijkheden te vergroten.

 

De leefomgeving is voor een kind heel belangrijk. Daarom werk ik tijdens de therapie samen met de ouders, verzorgers en eventueel andere begeleiders.

Haptotherapie kan helpen bij:
hoogsensitiviteit
hoogbegaafdheid
(verleden van) misbruik
moeite hebben met concentratie
pesten
moeilijk meekomen op school
heftige gebeurtenissen in de thuissituatie
faalangst

 
ADHD/ADD
slaapproblemen hebben
vage lichamelijke klachten (hoofdpijn, buikpijn)
sociaal onhandig gedrag (agressie, schuwheid, angst) laten zien
impulsieve kinderen
moeite hebben met (het aangeven van) grenzen
sociale problemen

Top