Haptotherapie voor jongeren en studenten

Als jongere of student leef je in een leuke, maar vaak ook woelige periode. Je maakt de overgang naar volwassenheid, gaat voor het eerst op jezelf wonen. Je rol ten opzicht van thuis en de mensen om je heen verandert. Je ontmoet veel nieuwe mensen bij wie je ook weer je plek moet vinden. Daarnaast spelen je opleiding en de daarbij behorende druk die dit geeft een grote rol.

Ook kan het zijn dat je problemen thuis hebt. Dat je vastloopt in je eigen ontwikkeling, moeite hebt in relaties, of het goed functioneren in het algemeen.

De therapie

Als haptotherapeut kan ik je helpen om jezelf weer te vinden. Door samen met jou te onderzoeken hoe je je leven vorm kunt geven op een manier die bij jou past.

Dat doen we door in eerste instantie te luisteren naar je gevoel. Hoe is het voor je? Wat neem je waar in je lijf en wat neem ik waar ik bij jou? Vervolgens kijken we samen naar hoe jij met deze gevoelens omgaat. We kijken samen naar wat goed gaat en waar je nog andere vaardigheden in kunt ontwikkelen. Tijdens de therapie oefenen we deze nieuwe vaardigheden. Dit doen we door middel van oefeningen en gesprekken. Als vanzelf ontstaat er dan een nieuwe balans die past bij jou.

Top